8 september 2016

Wikipediadag bij Beeld en Geluid!

Op zaterdag 8 oktober organiseren het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de British Library een Wikipedia workshop rondom het thema dierenrijk. Uit de archieven van Hilversum en Londen zijn er collecties aan audio- en videobestanden beschikbaar gesteld op Wikimedia Commons voor deze dag.

Voor de edit-a-thon bij Beeld en Geluid wordt er samengewerkt met Wikimedia Nederland en Stichting Natuurbeelden. De deelnemers worden in hun schrijfactiviteiten op Wikipedia ondersteund door ervaren Wikipedianen en zullen aan het begin van de dag een workshop krijgen om te leren hoe ze aan de slag kunnen op Wikipedia. Ook is dit evenement een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met diverse bronnen over het dierenrijk en de collectie van Beeld en Geluid.

Wat kun je verwachten van deze dag?

  • Een stoomcursus artikelen schrijven voor Wikipedia en het delen van geluiden via Wikimedia Commons. Tijdens het evenement zijn er ervaren Wikipedianen aanwezig om te helpen.
  • Gratis lunch en drankjes.
  • ​Een uniek kijkje achter de schermen van het instituut met een rondleiding door de depots van Beeld en Geluid.

Deelname is gratis en inclusief lunch en rondleiding.

Europeana Sounds
Het Europeana Sounds project, mede gefinancierd foor de Europese Commissie, geeft online toegang tot digitaal audiovisueel erfgoed. Meer dan 540,000 geluidsopnames van hoge kwaliteit komen dankzij dit project via Europeana beschikbaar. Dit project is een samenwerking tussen 24 nationale bibliotheken, geluidsinstituten, onderzoekscentra en universiteiten uit 12 Europese landen. Europeana Sounds organiseert verschillende Wikipedia edit-a-thons door heel Europa om Wikipedia met geluid en muziek te verrijken en tegelijkertijd deze collecties in een waardevolle context te plaatsten.

Europeana Sounds Editathon, Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt