4 maart 2018

Winnaars Wikimedia Open Kerken Fotochallenge bekend!

In Brabant werd 26 november 2017 de Brabantse Open Kerkendag gehouden. Ruim tweehonderd kerken openden hun deuren en tal van activiteiten werden georganiseerd waaronder de Wikimedia Open Kerken Fotochallenge. Vandaag werd de top 5 winnende foto's bekend gemaakt in het Peerke Donders Museum in Tilburg.

Met deze fotowedstrijd probeerden Open Kerken Brabant en Wikimedia Nederland zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van kerken in Brabant te verzamelen, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed overzicht krijgt van het prachtige religieuze erfgoed van Brabant. Dat is goed gelukt, want er werden maar liefst 590 foto’s ingezonden!

De winnende foto is gemaakt door Johan Bakker. Op de winnende foto is de Lambertuskerk in Raamsdonk te zien. De jury was erg enthousiast over deze foto.

"Prachtige foto van een majestueus kerkgebouw in het landschap. Mooie lichtval, mooie diepte door tak op de voorgrond."

De Heilig Hart kerk in Oss, eveneens gefotografeerd door Johan Bakker, verdiende een tweede plek. Dat echter ook een klein kerkje door zijn eenvoud en bescheiden omvang kan opvallen, bewees StevenGerritWoudstra. Hij verdiende met zijn foto van het Napoleonskerkje in Schijndel de derde plaats.

De Basiliek H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch en de St Lambertuskerk in Drunen hebben ook een plaats in de top 5 van de Wikimedia Open Kerken Fotochallenge weten te behalen. Benieuwd wie met de beelden van deze kerken indruk hebben gemaakt op de jury? Bekijk het volledige overzicht van de winnaars inclusief het jury commentaar.

Johan Bakker, Raamsdonk - Lambertuskerk, CC BY-SA 4.0

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt