Weblog

15 april 2021

De Papiamentse Wikipedia is er klaar voor!

Door Ciell

For English, click here

In 2018 ontstond op initiatief van Unesco Nederland en Wikimedia Nederland het project Wiki goes Caribbean (WGC), met als doel de informatie over Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. De Wiki Goes Caribbean- werkgroep van Wikimedia Nederland besloot in dit kader de Papiamentse Wikipedia nieuw leven in te blazen.

Lees meer

26 februari 2021

WikiSejarah: de historische archieven "uitpakken" voor de ontwikkeling van inhoud

Door Rachmat W. & Hardiansyah

Wikimedia Indonesia heeft een serie activiteiten uitgevoerd onder de naam "WikiSejarah" (oftewel WikiGeschiedenis ). WikiSejarah is een online activiteit die tot doel heeft digitale collecties over Indonesische thema's open te stellen voor de Wikimedia projecten. Het initiatief werd gestart door Wikimedia Nederland die Wikimedia Indonesia uitnodigde om deel te nemen aan de Maand van de Geschiedenis.

Lees meer

20 juli 2020

Foto’s als nalatenschap aan de wereld

Regelmatig doneren erfgoedinstellingen beeldmateriaal. Wikimedia Nederland stimuleert en ondersteunt instellingen bij deze contentdonaties. Maar niet alleen instellingen. Zo kregen wij einde 2019 een bijzonder telefoontje van Jan Geerling die hulp zocht bij het doneren van zijn prachtige fotocollectie.

Lees meer

16 juli 2020

Maand van de Geschiedenis: Ontdek gisteren, begrijp vandaag

door Martine van der Veer, projectmedewerker Maand van de Geschiedenis

Geschiedenis is altijd aanwezig, maar moet wel verteld, aangevuld, genuanceerd en gedeeld worden. Daarom zetten wij geschiedenis één maand in het jaar extra in de spotlights tijdens de Maand van de Geschiedenis. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je het heden beter begrijpt door gisteren te ontdekken.

Lees meer

9 juli 2020

Beter plaatjes vinden op Wikimedia Commons met Structured Search

In deze blog legt Hay Kranen, freelance webontwikkelaar en Wikimediaan, uit hoe je de zoektocht naar afbeeldingen op Wikimedia Commons kunt vergemakkelijken.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een encyclopedie zonder plaatjes zou dan ook een langdradige en saaie toestand worden. En beelden hebben nóg een voordeel: welke taal je ook spreekt: een plaatje snapt iedereen. Vandaar dat er meer dan 300 taaledities van Wikipedia zijn, maar slechts één project voor alle media: Wikimedia Commons.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt