Weblog

16 januari 2020

Wiki Techstorm 2019

Een eerste kennismaking met Wikimedia Commons, Pattypan en Open Refine

In deze blog blikt Annika Hendriksen, conservator Beeld en Geluid Stadsarchief Delft, terug op haar deelname aan het Deel je Data traject en de Wiki Techstorm in 2019.

Lees meer

18 november 2019

WikidataCon 2019: de conferentie voor open data enthousiastelingen

Op 25 en 26 oktober vond de tweede editie van WikidataCon plaats in Berlijn. Meer dan 250 Wikidata-enthousiastelingen namen deel aan het uitgebreide programma dat was opgesplitst in verschillende sessies gericht op inspiratie, verdieping en het daadwerkelijk werken aan Wikidata-gerelateerde projecten. Olaf Janssen is GLAMwiki-coördinator bij de Koninklijke Bibliotheek en vertelt over zijn ervaringen.

Lees meer

17 september 2019

Colleges en schrijven voor Wikipedia: tevreden gegrom

door Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar West-Indische letteren aan de Universiteit van Amsterdam

Het Caraïbisch gebied is lang een stiefkindje van Wikipedia geweest. Er zaten gigantische gaten in het aanbod aan artikelen over de complexe, uitgebreide regio. Met gerichte bijeenkomsten wordt daar de laatste tijd geprobeerd wat aan te doen.

Lees meer

9 september 2019

WikiWalk

door Toos Groen

Op 24 augustus vond in het centrum van Tiel een WikiWalk plaats: twintig enthousiaste fotografen hielden een fotosafari onder de deskundige leiding van historici Wim Veerman en Peter Schipper. Op bijzondere plekken hield het gezelschap halt en vertelden de begeleiders spannende verhalen en grappige anekdotes. De foto’s die gemaakt werden, zijn bestemd voor Wikipedia, zodat ze kunnen worden gebruikt als illustratie van bestaande of nog te schrijven artikelen.

Lees meer

15 juli 2019

Informatie is van iedereen

Schrijven in het kader van Wiki goes Caribbean - door Daniëlle Jansen

Op de Wiki goes Caribbean-schrijfmiddagen komen nieuwe en ervaren schrijvers voor Wikipedia bij elkaar om te schrijven over verschillende onderwerpen over het (Nederlands) Caribisch gebied en Suriname. Met elkaar gaan we aan de slag om de informatie op Wikipedia uit te breiden, te verbeteren en te actualiseren. Iedere schrijfmiddag heeft een thema waaruit inspiratie geput kan worden.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt