Weblog

3 juni 2019

Hoe Amnesty zijn weg vond in mijn Wikiwereld

Door Ciell

In samenwerking met Amnesty International mocht ik dit jaar als projectmedewerker van de projectgroep Gendergap voor de tweede keer een schrijfmiddag organiseren in het hoofdkantoor van Amnesty in Amsterdam. Om samen op Wikipedia te schrijven over (met name) vrouwelijke mensenrechtenactivisten. De projectgroep Gendergap droeg zorg voor de vrijwilligers en de Wikipedia-kennis, Amnesty voor de bronnen en de schrijvers.

Lees meer

16 mei 2019

Wiki goes Caribbean: Bonaire

Door Michelle van Lanschot

Het laatste gedeelte van de Wiki goes Caribbean reis brengt ons naar Bonaire, het kleinste eiland van de drie. Met klein refereren we vooral aan het aantal inwoners. Hoewel het eilandanderhalf keer zo groot is als Texel, wonen er slechts 19.000 mensen. Ter vergelijking: Aruba is even groot als Texel en heeft meer dan 100.000 inwoners. Bonaire ontvangt jaarlijks ongeveer 160.000 toeristen, waarvan ongeveer de helft komt om te duiken.

Lees meer

13 mei 2019

Wiki goes Caribbean: Curaçao

Door Michelle van Lanschot

In het kader van het project Wiki goes Caribbean is een enthousiaste groep uit het netwerk van de Universiteit van Curaçao gestart met het nieuw leven inblazen van de Papiamentstalige Wikipedia. Deze taalversie van Wikipedia is opgezet in maart 2006 door een 16-jarige bewerker en de afgelopen periode was er helaas weinig activiteit. De Papiamentstalige Wikipedia bestaat op dit moment uit amper 3000 artikelen en uitbreiding is dus zeer gewenst.

Lees meer

9 mei 2019

Wiki goes Caribbean: Aruba

Door Michelle van Lanschot

Vrijdag 26 april reisde ik met Danielle Jansen en Denise Jansen in het kader van het Wiki goes Caribbean project af naar de ABC-eilanden om daar met erfgoedinstellingen en (nieuwe) Wikimedianen te werken aan het verbeteren, uitbreiden en actualiseren van de kennis over deze eilanden. Eerste stop: Aruba.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt