Weblog

27 september 2018

Wikipedia en de gevolgen van de herziening van het auteursrecht

Door Hanno Lans

In Straatsburg is eerder deze maand door het Europees Parlement gediscussieerd en gestemd over de herziening van het auteursrecht in Europa. Wijzigingen aan auteursrecht raken Wikipedia direct en vertegenwoordigers van onder meer Wikimedia Nederland waren daarom aanwezig in Straatsburg om europarlementariërs te laten zien hoe wij met auteursrecht omgaan en te pleiten voor regelgeving die rekening houdt met onze missie: de sum of all knowledge beschikbaar maken voor iedereen.

Lees meer

18 september 2018

‘Wiki goes Caribbean’ in het Nationaal Archief in Den Haag

door Daniëlle Jansen

Zaterdag 15 september werd de eerste Wiki goes Caribbean schrijfbijeenkomst in het Nationaal Archief in Den Haag goed bezocht. Zestien enthousiaste nieuwe Wikipedianen gingen onder begeleiding van vijf ervaren Wiki-coaches aan de slag met het schrijven van artikelen over Suriname en het Caribisch gebied.

Lees meer

6 september 2018

Terugblik Wikimania

Geschreven door Andra Waagmeester

Wikimania vond dit jaar plaats in Kaapstad. Het moment waar alle zusterprojecten van de Wikimedia beweging samenkomen. Naast Wikipedia zijn dat onder andere Wkimedia Commons, Wikidata en WikiSource. Het thema dit jaar was ‘Bridging the Knowledge Gap’. Dat is zeker gelukt.

Lees meer

22 mei 2018

Verslag Wiki-a-thon Amnesty International

Geschreven door Ciell

Amnesty International is een beweging die zich wereldwijd inzet voor vluchtelingen en gevangenen in mensonterende situaties. Zij maken zich sterk voor de mensen die onrecht wordt aangedaan en zet de mensen die samen met hen strijden voor betere mensenrechten in hun kracht.

Lees meer

22 mei 2018

Uitslag schrijfwedstrijd 'De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018'

Geschreven door de jury van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 'De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018'

In maart organiseerde de projectgroep gendergap voor de tweede maal de schrijfwedstrijd 'De vrouwen die je nooit hebt ontmoet.' Er moest worden geschreven over vrouwen, over vrouwenorganisaties of over feministische bewegingen.

Lees meer

5 februari 2018

Schrijfwedstrijd 2017

Geschreven door de jury van de Wikipedia Schrijfwedstrijd 2017

In het najaar van 2017 werd de veertiende schrijfwedstrijd gehouden op de Nederlandstalige Wikipedia. Op 1 september verschenen zestien deelnemers aan de start van wie er tien op 31 oktober de eindstreep haalden. Sommigen van de overblijvers hadden een bestaand lemma als uitgangspunt genomen, anderen waren gestart met een geheel nieuw artikel. De gekozen onderwerpen varieerden van een klooster tot een vlinder, een honkballer, de belegering van een stad in 1604, de literaire salon, een gnostische religie, esoterische fenomenen, een stad in de VS, een middeleeuws rijk en jeugdstrafrecht.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt