Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


11 november 2019

Natuurfotowedstrijd

NIBI, het Nederlands Instituut voor Biologie, organiseerde in samenwerking met de projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland afgelopen zomer een fotowedstrijd met ‘Biologie’ als thema.

Lees meer

13 augustus 2019

Fotowedstrijd natuur levert veel op!

NIBI, het Nederlands Instituut voor Biologie, organiseert in samenwerking met de projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland een fotowedstrijd met ‘Biologie’ als thema zodat Wikipedia artikelen die verband houden met dit onderwerp kunnen worden voorzien van (meer) foto’s.

Lees meer

11 maart 2019

Prachtige nieuwe natuurfoto’s op Wikimedia

Tijdens de Landelijke Vlinderdag op 2 maart werd de uitslag bekendgemaakt van de fotowedstrijd die was georganiseerd door SoortenNL en de projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland. De wedstrijd heeft meer dan 1000 inzendingen opgeleverd en er waren erg veel prachtige en unieke opnamen bij. De jury heeft uiteindelijk acht prijswinnaars gekozen.

Lees meer

4 februari 2019

Fotowedstrijd natuur levert veel op!

ingezonden door Kees van Vliet

De fotowedstrijd van SoortenNL en de projectgroep natuur van Wikimedia Nederland was een succes. Veel natuurfotografen zijn op zoek gegaan naar hun beste foto's van planten en dieren om die te uploaden naar Wikimedia Commons. Hierdoor dingen zij mee naar mooie geldprijzen dankzij financiële steun van het Prins Bernard Cultuurfonds en CameraNU.

Lees meer

3 december 2018

Doe mee aan de fotowedstrijd!

Wikipedia wordt dagelijks geraadpleegd door miljoenen mensen ter wereld om informatie te vinden. Bijvoorbeeld over planten en dieren. Bij de teksten staan vaak prachtige natuurfoto's via Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Om nog meer natuurfoto's op Wikimedia Commons te krijgen hebben SoortenNL, een koepel van diverse soortbeschermende organisaties in Nederland, en projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland een prijsvraag uitgeschreven.

Lees meer

14 september 2017

Winnaar themaweken Natuurgebieden en Bioreservaten bekend!

Van 14 tot 27 augustus zijn natuurschrijvers op Wikipedia aan het werk geweest met het aanvullen of schrijven van nieuwe artikelen over natuurgebieden en bioreservaten. Aan deze themaweken was een schrijfwedstrijd verbonden, waarin de deelnemers hebben gestreden om de titel van winnaar én hun eigen boom. Uiteindelijk kon de projectgroep van Project Natuur SvenDK uitroepen tot winnaar. Hij heeft zich onder andere gericht op de natuur in België, voornamelijk rond Brussel en zijn artikelen zijn voorzien van duidelijke bronvermelding. Daarvoor zeer veel dank!

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Vacatures

Wil je graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit project?

Stuur een e-mail naar info@wikimedia.nl of vul het contactformulier in met vermelding van de naam van het project en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt