Nationaal Park De Alde Feanen, Dominicus Johannes Bergsma, CC BY-SA 3.0

Project Natuur

De natuur in woord, beeld én geluid op Wikipedia


3 december 2018

Doe mee aan de fotowedstrijd!

Wikipedia wordt dagelijks geraadpleegd door miljoenen mensen ter wereld om informatie te vinden. Bijvoorbeeld over planten en dieren. Bij de teksten staan vaak prachtige natuurfoto's via Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Om nog meer natuurfoto's op Wikimedia Commons te krijgen hebben SoortenNL, een koepel van diverse soortbeschermende organisaties in Nederland, en projectgroep Natuur van Wikimedia Nederland een prijsvraag uitgeschreven.

Lees meer

14 september 2017

Winnaar themaweken Natuurgebieden en Bioreservaten bekend!

Van 14 tot 27 augustus zijn natuurschrijvers op Wikipedia aan het werk geweest met het aanvullen of schrijven van nieuwe artikelen over natuurgebieden en bioreservaten. Aan deze themaweken was een schrijfwedstrijd verbonden, waarin de deelnemers hebben gestreden om de titel van winnaar én hun eigen boom. Uiteindelijk kon de projectgroep van Project Natuur SvenDK uitroepen tot winnaar. Hij heeft zich onder andere gericht op de natuur in België, voornamelijk rond Brussel en zijn artikelen zijn voorzien van duidelijke bronvermelding. Daarvoor zeer veel dank!

Lees meer

11 september 2017

Hortus botanicus Leiden in beeld op Wikipedia

Op zaterdag 30 september organiseert de Hortus botanicus Leiden samen met Wikimedia Nederland in het kader van project natuur een fotografieworkshop. De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Op Wikipedia hebben de meeste planten uit de Hortus een eigen artikel, echter van veel planten ontbreken er foto’s. Tijd om in actie te komen en met elkaar aan de slag te gaan om de collectie van de Hortus vast te leggen op beeld.

Lees meer

14 augustus 2017

Start themaweken Natuurgebieden op Wikipedia

Vandaag starten de themaweken rondom Natuurgebieden op Wikipedia. Twee weken lang schenken deelnemers van de themaweken extra aandacht aan natuur op Wikipedia door de encyclopedie te verrijken met artikelen, foto’s, filmpjes of geluidsfragmenten over of uit Natuurgebieden en bioreservaten. Wie dat tijdens de themaweken het beste en het meeste doet maakt kans op een leuke natuurprijs. Deelname is open voor iedereen.

Lees meer

Over Project Natuur

Project Natuur zet zich in om de informatie over natuur op Wikipedia en Wikimedia Commons aan te vullen en te verbeteren.

Activiteiten

Volg dit project

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt