Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

27 augustus 2015

Wiki Takes Dudok in Hilversum

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

4 augustus 2015

Wikipedia fotowedstrijd Wiki Loves Monuments 2015 van start

Utrecht, augustus 2015 – De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

25 juni 2015

Voorstel voor inperking ‘panoramavrijheid’ is stap terug in de tijd

Europees Parlement wil publiceren van foto’s van gebouwen en standbeelden aan banden leggen

In Nederland is het wettelijk toegestaan om foto’s van gebouwen en kunstwerken in de publieke ruimte naar eigen goeddunken te gebruiken - ook commercieel. Dit dreigt in het gedrang te komen door Europese regelgeving.

Lees meer

28 april 2015

Wikipedia in Museum Catharijneconvent en TextielMuseum

Bezoekers van het TextielMuseum in Tilburg en Museum Catharijneconvent in Utrecht kunnen vanaf deze week iets bijzonders tegenkomen: een zuil met een touchscreen waarop artikelen kunnen worden gelezen uit de bekende internet-encyclopedie Wikipedia. Beide musea  hebben zelf een selectie gemaakt van artikelen die voor hen het interessantste zijn. Voor het eerst wordt informatie over museumcollecties verrijkt via een touchscreen met artikelen uit de vrije encyclopedie.

Lees meer

2 maart 2015

Culturele instellingen bereiken groter publiek door samenwerking met Wikipedia

Internationale conferentie over cultureel erfgoed op Wikipedia in Den Haag: GLAM-WIKI 2015: 10, 11 en 12 april

De Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief openen in april hun deuren voor een internationaal gezelschap van Wikipedia-vrijwilligers en professionals uit de culturele sector die zich gezamenlijk inzetten voor vrije toegang tot cultureel erfgoed. Zo’n 150 mensen van over de hele wereld worden op 10, 11 en 12 april in Den Haag verwacht voor de internationale GLAM-WIKI conferentie. GLAM staat voor Galleries, Libraries, Archives en Museums, belangrijke culturele instellingen die wereldwijd steeds vaker nauw samenwerken met Wikipedia. De conferentie wordt georganiseerd door Wikimedia Nederland, de Nederlandse afdeling van de beweging achter Wikipedia.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt