Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

18 november 2015

23 - 28 november: de week van Wikipedia

Uitreiking Erasmusprijs voor Wikipedia-gemeenschap door koning Willem Alexander, KNAW symposium, lezing Wikipedia-oprichter Jimmy Wales, Nederlandse Wikipedia-conferentie.

Lees meer

20 oktober 2015

Wikipediadag 2015 - Eerste sprekers Wikimedia Conferentie Nederland 2015 bekend

Utrecht (oktober 2015) - De Wikipediadag - de jaarlijkse Wikimedia Conferentie Nederland - besteedt op zaterdag 28 november in Utrecht ruim aandacht aan samenwerking tussen Wikipedia en de culturele sector en aan Wikidata, ‘the next big thing’ in de Wiki-wereld. De dag is bedoeld voor Wikipedia-bewerkers, samenwerkingspartners uit Nederland én buitenland, en iedereen met belangstelling voor Wikipedia en vrije kennis. Aan het eind van de dag worden de prijswinnaars van de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments bekend gemaakt.

Lees meer

27 augustus 2015

Wiki Takes Dudok in Hilversum

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

4 augustus 2015

Wikipedia fotowedstrijd Wiki Loves Monuments 2015 van start

Utrecht, augustus 2015 – De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat binnenkort weer van start. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia’s database voor foto’s. Daarmee zijn deze foto’s vrij beschikbaar voor iedereen.

Lees meer

25 juni 2015

Voorstel voor inperking ‘panoramavrijheid’ is stap terug in de tijd

Europees Parlement wil publiceren van foto’s van gebouwen en standbeelden aan banden leggen

In Nederland is het wettelijk toegestaan om foto’s van gebouwen en kunstwerken in de publieke ruimte naar eigen goeddunken te gebruiken - ook commercieel. Dit dreigt in het gedrang te komen door Europese regelgeving.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt