Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

3 juli 2014

Wiki Loves Earth zet de Nederlandse natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia

1.395 nieuwe natuurfoto’s en natuurgeluiden beschikbaar.

De foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth is officieel afgelopen. In totaal heeft Wiki Loves Earth sinds 1 mei 1.395 beelden en geluidsfragmenten opgeleverd. Een geweldig resultaat, vooral vanwege de hoge kwaliteit van de ingezonden foto’s en geluiden. Met deze inzendingen kunnen de Wikipedia artikelen over de natuur van Nederland worden aangevuld met multimedia materiaal.

Lees meer

27 mei 2014

9 juni schrijfworkshop: Nationaal Park De Alde Feanen in woord op Wikipedia

Weet u veel over de Nederlandse natuur en zou u uw kennis graag ter beschikking willen stellen aan andere geïnteresseerden? Schrijf dan mee met Wiki Loves Earth op 9 juni in De Alde Feanen! Wiki Loves Earth is een project van Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia), die zich inzet om de Nederlandse natuur meer op de kaart te zetten van Wikipedia. Nationaal Park De Alde Feanen heeft hun park ter beschikking gesteld om nieuwe gebruikers een Wikipedia training aan te bieden.

Lees meer

15 mei 2014

Wiki Loves Earth: Wikipedia in de Nationale Parken

Wiki Loves Earth zet de nationale parken in beeld en geluid op Wikipedia. Van 1 mei t/m 30 juni organiseert Wikimedia Nederland (de organisatie achter Wikipedia) evenementen in verschillende Nationale Parken. Dit in het kader van foto- en geluidwedstrijd Wiki Loves Earth.

Lees meer

13 mei 2014

25 mei workshop 'Geluiden opnemen': Vang het verhaal van de Nationale Parken voor Wikipedia en maak kans op mooie prijzen!

In de maanden mei en juni organiseert Wikimedia Nederland de wedstrijd Wiki Loves Earth. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te helpen om geluiden en foto’s uit de natuur ‘op de kaart’ te zetten. Op de dag van de Nationale Parken, 25 mei, organiseert Wikimedia tussen 12.45 uur en 16.30 uur een workshop ‘Geluid opnemen’en een ‘geluiden safari’ in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Lees meer

12 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in beeld op Wikipedia

Een foto van een roedel reeën, een bloeiend maarts viooltje of het geluid van een roffelende specht. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met onze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt