Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

13 mei 2014

25 mei workshop 'Geluiden opnemen': Vang het verhaal van de Nationale Parken voor Wikipedia en maak kans op mooie prijzen!

In de maanden mei en juni organiseert Wikimedia Nederland de wedstrijd Wiki Loves Earth. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te helpen om geluiden en foto’s uit de natuur ‘op de kaart’ te zetten. Op de dag van de Nationale Parken, 25 mei, organiseert Wikimedia tussen 12.45 uur en 16.30 uur een workshop ‘Geluid opnemen’en een ‘geluiden safari’ in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Lees meer

12 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in beeld op Wikipedia

Een foto van een roedel reeën, een bloeiend maarts viooltje of het geluid van een roffelende specht. Dat is waar Wikimedia Nederland (de ondersteunende organisatie achter Wikipedia) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met onze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

7 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Drentsche Aa in beeld op Wikipedia

Een foto van een weidebeekjuffer, een prachtig Drents landschap of een opname van het geluid van een Schotse hooglander. Dat zijn voorbeelden waar Wikimedia Nederland (de organisatie die Wikipedia ondersteunt) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

17 april 2014

De natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia - Wiki Loves Earth

Utrecht, april 2014 - De natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia. Dat is het doel van het project Wiki Loves Earth. In de maand mei wil Wiki Loves Earth mensen motiveren om zelf een bijdrage te leveren aan de populaire internet encyclopedie Wikipedia. Wikimedia Nederland, de vereniging die Wikipedia ondersteunt, en de Nationale Parken in Nederland werken samen om van Wiki Loves Earth een succes te maken.

Lees meer

21 oktober 2013

Wikipedia-dag voor beginners en experts

Voorzitter internationale Wikimedia beweging opent 2 november bijeenkomst in Utrecht

De Vereniging Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 2 november de jaarlijkse Wikipedia-dag in Utrecht. Centrale thema’s zijn dit jaar:  experts over hun vakgebied op Wikipedia,  de samenwerking met archieven, musea en bibliotheken, de wereld van de Wikipedia-bewerker en nieuwe technologie. Ook een mini-cursus ‘Hoe schrijf ik een Wikipedia-artikel’ staat op het programma. De conferentie wordt geopend door Jan-Bart de Vreede. Hij is voorzitter van de Wikimedia Foundation, de internationale non-profit organisatie die ‘eigenaar’ is van Wikipedia.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt