Persberichten

Hier vindt u een overzicht van de meeste recente persberichten van Wikimedia Nederland.

7 mei 2014

25 mei fotoworkshop: Nationaal Park Drentsche Aa in beeld op Wikipedia

Een foto van een weidebeekjuffer, een prachtig Drents landschap of een opname van het geluid van een Schotse hooglander. Dat zijn voorbeelden waar Wikimedia Nederland (de organisatie die Wikipedia ondersteunt) naar op zoek gaat tijdens het nieuwe project Wiki Loves Earth. Doet u mee met deze wedstrijd om de prachtige Nederlandse natuur in beeld en geluid op de kaart te zetten van Wikipedia?

Lees meer

17 april 2014

De natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia - Wiki Loves Earth

Utrecht, april 2014 - De natuur in woord, beeld en geluid op Wikipedia. Dat is het doel van het project Wiki Loves Earth. In de maand mei wil Wiki Loves Earth mensen motiveren om zelf een bijdrage te leveren aan de populaire internet encyclopedie Wikipedia. Wikimedia Nederland, de vereniging die Wikipedia ondersteunt, en de Nationale Parken in Nederland werken samen om van Wiki Loves Earth een succes te maken.

Lees meer

21 oktober 2013

Wikipedia-dag voor beginners en experts

Voorzitter internationale Wikimedia beweging opent 2 november bijeenkomst in Utrecht

De Vereniging Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 2 november de jaarlijkse Wikipedia-dag in Utrecht. Centrale thema’s zijn dit jaar:  experts over hun vakgebied op Wikipedia,  de samenwerking met archieven, musea en bibliotheken, de wereld van de Wikipedia-bewerker en nieuwe technologie. Ook een mini-cursus ‘Hoe schrijf ik een Wikipedia-artikel’ staat op het programma. De conferentie wordt geopend door Jan-Bart de Vreede. Hij is voorzitter van de Wikimedia Foundation, de internationale non-profit organisatie die ‘eigenaar’ is van Wikipedia.

Lees meer

21 oktober 2013

Samen aan de slag voor Haagse monumenten op Wikipedia

Utrecht, september 2013 - Monumentenstad Den Haag beter op Wikipedia - daar kan iedereen de komende maanden aan meewerken. Wikimedia Nederland, de vrijwilligersorganisatie achter Wikipedia, zet de stad Den Haag in de schijnwerpers. Dit in het kader van de grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments.

Lees meer

21 oktober 2013

Wikipedia fotowedstrijd krijgt Guinness World Record:

Wiki Loves Monuments verbetert eigen wereldrecord

Utrecht, 10 september 2013 – Wiki Loves Monuments heeft haar eigen record van grootste fotowedstrijd ter wereld uit 2011 verbroken. De editie van 2012 heeft officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld. Ruim 15.000 deelnemers maakten 353.768 foto’s van monumenten voor gebruik op Wikipedia.  Dat waren 185.560 foto’s meer dan in 2011 toen Wiki Loves Monuments voor het eerst door Guinness World Records werd erkend.

Lees meer

Ontwerp en bouw website: Two Kings | Powered by Bolt